Evde Doğal Ekmek Nasıl Yapılır?

Tarih : 20 Nisan 2020, Pazartesi 10:55 Son Güncelleme : 20 Nisan 2020, Pazartesi 10:55
Evde Doğal Ekmek Nasıl Yapılır?

Nefis ekmek tarifleri mutfak severler tarafından araştırılıyor. Kültürümüzün ve sofraların vazgeçilmez gıdalarından birisi olan ekmek, hemen hemen her öğünde tüketilir. Çorbayla, yemeklerle ve kahvaltıda tükettiğimiz ekmeğin sağlıklı ve güvenilir olması da çok önemlidir. Biz de sizler için kolay ve pratik ekmek tarifi yapımını derledik. İşte evde ekmek tarifi yapımı ve malzemeleri...

Kaynak : Medya Alemi Editör : Medya Alemi

Evde ekmek tarifi ve malzemeleri mutfağa ilgi duyan kişiler tarafından araştırılmaya başladı. Nefis ekmek yapımı dışarı çıkmadan, lezzetli ve güvenilir şekilde ekmeğini yapmak isteyen kişilerin ilgisini çekiyor. Corona virüs nedeniyle 30 büyükşehir ve Zonguldak ilinde uygulanan hafta sonu sokağa çıkma yasağı nedeniyle sofraların vazgeçilmez gıdası ekmek yapılışı araştırılıyor. Peki, Evde ekmek nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte püf noktaları...

NEFİS EKMEK TARİFLERİ

Ekmek yapımı malzemeleri:

2 su bardağı un (veya tam buğday unu)

1 tatlı kaşığı kuru maya

1 su bardağı su

1 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı şeker

Malzemeleri yapmak istediğiniz büyüklüğe göre artırabilirsiniz.

EVDE EKMEK NASIL YAPILIR?

Evde ekmek yapımı çok basit ve pratiktir. Ekmek yapılışı için; genişçe bir kap alın ve içine unu boşaltın. Daha sonra da tuz, şeker ve mayayı ekleyip karıştırın. Kabın içinde unu kenarlara doğru ayırıp ortasına bir çukur açın ve ılık su ilave edin.

Suyu ekledikten sonra yavaşça unla suyu karıştırın ve yoğurmaya başlayın. Yoğurma işlemini tamamladığınızda bir nemli bezi üzerine kapatın ve oda sıcaklığında 1 saat beklemeye alın.

Hamur mayalandıktan sonra istediğiniz şekli vererek fırın tepsinize yerleştirin ve isteğe bağlı olarak üzerine susam veya çörek otu eklenebilir. Soğuk haldeki fırına tepsiyi yerleştirin ve fırınınızı 180 – 200 dereceye ayarlayın. Üstü kızarana kadar pişirin.

Mutfağınızı mis gibi taze ekmek kokusu sarmaya başladıysa fırını kapatabilirsiniz. Afiyet olsun.